העמסת שתלים

דיון מתוך פורום  שיקום הפה - פרוסתודונטיה

13/05/2012 | 16:34 | מאת: שגיב

שלום ד"ר אני נמצא לפני התחלה של הליך כירורגי שהרופא שלי מכנה העמסת שתלים. זה נשמע לי קצת לא ברור. האם תוכלו להסביר עד כמה מסובך הליך כזה או מסוכן ומה זמן ההחלמה ממנו? תודה

14/05/2012 | 14:09 | מאת: ד"ר שרון אגר-צויזנר

שלום שגיב ! בעת השלמת חסר שיניים ניתן לבחור באחת מכמה אופציות העומדות לרשותנו, תלוי המקרה כמובן. ניתן לשחזר חסר שיניים עי תותבת חלקית להוצאה (אשר אינה קבועה בפה - וניתנת להוצאה עי המטופל), עי גשר (הידוע כתותבת חלקית קבועה - אשר מודבק על גבי שיניים סמוכות לחסר השיניים ואינו ניתן להוצאה) וניתן גם לשחזר חסר שיניים עי שתלים. פרוצדורת ההשתלה, הינה פרוצדורה כירורגית, בה מוחדרים שתלים לעצם (במקום בו בעבר היו שיניים). לאחר ההשתלה יש להמתין מס חודשים - בזמן הזה השתלים עוברים אוסאואינטגרציה - נוצר קשר בין השתלים והעצם בה הם הושתלו. בתום ההמתנה ניתן להעמיס את השתלים - כלומר לחבר את החלקים השיקומיים של השתל ולבסוף לחבר גם כתר אשר יתפקד ככותרת של שן. פרצדורת ההשתלה עצמה אינה כואבת - שכן הרופא מרדים את האזור המטופל. ההחלמה, נפיחות וכאבים לאחר הפרוצדורה מאוד משתנים בין אדם לאדם ותלוי מקום ההשתלה ופרוצדורות שמלוות להשתלה (לדוג האם קיים צורך בהרמת סינוס?) יש להתיעץ עם הרופא המטפל ספציפית לגבי המקרה שלך, אך בדכ לא אמורה להיות מגבלה כבר לאחר מס ימים בודדים ! לגבי ההעמסה של השתלים - שכאמור היא אינה פרוצדורה כירורגית, יש מקרים בהם ניתן לבצע העמסה (חיבור שיקום לשתל כמצויין) כבר מייד לאחר ההשתלה ויש מקרים בהם מעדיפים להמתין לקליטה של השתלים על ידי העצם ורק אז להעמיס. ושוב - גם כאן - כל מקרה לגופו ! הרבה בהצלחה ורפואה שלמה !

מנהל פורום שיקום הפה - פרוסתודונטיה