בעיות במדידות

דיון מתוך פורום  שיקום הפה - פרוסתודונטיה

15/01/2016 | 12:04 | מאת: שירה

שלום אני בתהליך לכתר קבוע בפה. עברתי את המידות שלחו למעבדה בדקו את כיפת המתכת מדדו ונראה בסדר שלחו שוב עם בחירת הצבע ואתמול בתור ששוב מדדו בכתר עם הצבע מה שלא ניסו הכתר ממש לא יושב טוב צילמו לראות אם יש בעיה שפספסו והכל תקין נתנו הוראות חדשות אם שינוי המתכת השאלה מה עושים במקרה כזה איזה שינויים במיוחד שחזר כבר הכתר עם הצבע ולא רק כיפת המתכת? כי כתבו או שינויים או כתר חדש פשוט מה נהוג והגיוני יותר לעשות?

שלום, יכולות להיות הרבה תקלות, בעיקר כאלה הנגרמות עקב תקלה בתנור בו "נשרפת" החרסינה. הטמפרטורה אליה נכנס הכתר יכולה להיות בין מאות למעל אלף מעלות צלסיוס. אם יש תקלה בתנור והטמפרטורה עולה, המתכת יכולה לעבור עיוות ולא תתאים. הרופא ודאי דיווח על אי ההתאמה למעבדה, שתבדוק את התהליך ותוודא שהוא נעשה נכון בפעם הבאה. העובדה שהרופא בדק ובדק שוב מצביעה על מקצועיות ועל איפכתיות. הייתי סומך על רופא כזה.

22/01/2016 | 23:43 | מאת: שירה

אבל האם לאור מה שהסברתי כנראה יעשו כתר חדש או שינויים גדולים בחרסינה השינויים צריכים לבוא בכיפת המתכת ולבדוק אותה שוב?

מנהל פורום שיקום הפה - פרוסתודונטיה