שן טוחנת אחרונה מס' 28

דיון מתוך פורום  שיקום הפה - פרוסתודונטיה

22/12/2015 | 13:53 | מאת: אלי

שלום רב אני בן 58. לפני כשנה עקרו לי שן טוחנת אחרונה בלסת עליונה מס' 28. קיימת שן מקבילה בלסת התחתונה. האם יש צורך לבצע שתל במקום השן שנעקרה? מהן ההשלכות של אי ביצוע שתל במקום הנדון? בברכה אלי

שלום, לא נהוג לשחזר את שן 28, שהיא שן בינה, גם לאחר שנעקרה. על פי רוב, הבעיה היחידה שעלולה לקרות היא, שהשן הנגדית (שן הבינה בלסת התחתונה בצד שמאל) תבקע מעבר למקומה. רופא השיניים צריך לבדוק את זה בבדיקה שגרתית ולקבל החלטה יחד איתך האם לעקור גם את השן הנגדית, אם תופעה כזאת מתרחשת.

מנהל פורום שיקום הפה - פרוסתודונטיה