שיניים חלשות

דיון מתוך פורום  שיקום הפה - פרוסתודונטיה

07/05/2012 | 17:03 | מאת: מיכאל

שלום יש לי שיניים חלשות שמתנדנדות כשממש נוגעים בהם. האם מדובר בתופעה חמורה או לא וגם מה ניתן לעשות כדי לטפל בזה, אני מקווה שלא אזדקק לשיניים תותבות אני בן אדם צעיר

08/05/2012 | 23:51 | מאת: ד"ר שרון אגר-צויזנר

שיניים ניידות כפי שאתה מתאר מעידות לרוב על מחלת חניכיים, דלקת חניכיים. דלקת החניכיים (שביטויה המוכר הוא דימום מהחניכיים בעת צחצוח, חניכיים אדומות, נפוחות וכואבות, נסיגת חניכיים, כיסים וריח רע מהפה) פעמים רבות מלווה גם בתסמין מתחת לפני השטח והוא ספיגת עצם - השן אחוזה בפחות עצם מבעבר ומתחילה ממש "להחלש" ולהתנדנד כפי שאתה מתאר... עליך לגשת לפריודונט - רופא שיניים אשר תחום התמחותו הוא חניכיים. שמירה על היגיינה אורלית, הקפדה על ביצוע ניקוי (הסרת רובד ורבנית אצל שיננית) והתערבות של הפריודונט בפרוצדורות כירורגיות שונות עשויה להיות משמעותית מאוד, לעצור תהליך ההחלשות ואף לייצב השיניים... רפואה שלמה !

מנהל פורום שיקום הפה - פרוסתודונטיה