תותבת שלמה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה - פרוסתודונטיה

12/11/2012 | 13:22 | מאת: ani

שלום יש בפי עבודת שיקום שנעשתה לפני מעל 20 שנים. למעלה היו 6 שתלים ועליהם גשר קבוע. למטה 5 שתלים עם גשר קבוע. לאחרונה התחילה הדרדרות רצינית, והיו נותרו לי בלסת העליונה 5 שתלים(אחד יצא, אחד נבלע בחניכיים, אחד נשבר הבורג המחבר בתוכו...ואחד שוחה בתוך דלקת תמידית). בניסיון נואש לא להגיע לתותבת שלמה, עברתי בין רופאים רבים,בוצעו בדיקות רבות, צילומים, ואני עומדת חסרת אונים מול הקביעות השונות שלהם. יש שטוענים שניתן להציל 4 שתלים ולעשות עליהם תותבת. יש שטוענים שצריך להוציא הכל ולעשות תותבת שלמה(עם חייך...אמאלה...) ויש שטוענים שאפשר להציל 3 אבל גם אז תותבת שלמה כי זה לא יספיק לעיגון התותבת. אני מבולבלת ולא יודעת מה לעשות. קודם כל להתרגל לרעיון של תותבת שלמה עם חייך מלא! ואם להאמין למי שאומר שאפשר להציל השתלים, ואם מחר יצאו? אשמח לשמוע רשמים מאנשים שיש להם תותבת שלמה. האם מתרגלים לחייך מלאכותי? האם זה לא עף החוצה? זה הרי מחובר בואקום. והאם אפשר לאכול נורמלי? ללעוס, לנגוס, אני הכי אוהבת אוכל קשה. תודה לכל מענה.

12/11/2012 | 13:54 | מאת: ד"ר ערן דולב

אני שלום את נשמעת מבוהלת ומבולבלת לא כ"כ הבנתי מה בעצם את שואלת. בכל מקרה אני מציע לך לפנות למומחה לכירורגית פה ולסת שמתמחה בשתלים לקבל ייעוץ לגבי אפשרויות הטיפול בהצלחה ד"ר דולב

12/11/2012 | 15:12 | מאת: אני

וזה מה שגורם לי להיות בדילמה

מנהל פורום שיקום הפה - פרוסתודונטיה