לכלוך על השיניים

דיון מתוך פורום  שיקום הפה - פרוסתודונטיה

12/09/2012 | 17:49 | מאת: ש

אני מצחצח שיניים כל לילה לפני השינה וגם בבוקר כמובן אבל כשאני קם בבוקר מצטבר לי לכלוך על השיניים בעיקר הקדמיות וכנראה כתוצאה מזה גם יש ריח ואני מתבייש לישון עם בן זוג בגלל זה. מה יש לעשות במקרה כזה?

12/09/2012 | 19:57 | מאת: ד"ר שרון אגר-צויזנר

שלום רב ! הלכלוך אותו אתה מתאר הוא בעצם רובד חיידקי אשר מצטבר במהלך הלילה. במהלך הלילה נוצרים תנאים נוחים בפה לצמיחת הרובד לדוג: ירידה בהפרשת הרוק, פחות תנועות של הריריות על פני השיניים, שעות רבות של צום... הצטברות ספציפית על השיניים הקידמיות יכולה גם להעיד על נשימת פה אשר גם היא מעודדת הצטברות רובד. המלצתי היא להקפיד על היגיינה אורלית נאותה הכוללת ציחצוח, שימוש בחוט או מברשות פרוקסימליות, ניקוי הלשון (הדרכה בעיניין תוכל לקבל אצל רופא השיניים או השיננית) ושימוש בשטיפת פה בתום הניקוי. שטיפות המכילות כלורהקסידין משפרות משמעותית את ריח הפה (אך מומלץ שלא להשתמש בהן במשך יותר משבועיים). שטיפה כגון ליסטרין המכילה אלכוהול ושמנים עשויה לעזור לך גם כן. קיימות גם שטיפות פה המיועדות להפחתת ריח פה - תבדוק איזו שטיפה הכי מתאימה לך. בהצלחה ! דר שרון אגר-צויזנר

מנהל פורום שיקום הפה - פרוסתודונטיה