מהדקת שיניים.

דיון מתוך פורום  שיקום הפה - פרוסתודונטיה

18/08/2012 | 10:28 | מאת: חנה מ.

סובלת כאבים בצד ימין של הפנים עקב הידוק שיניים בזמן שינה ובמשך היום המליצו לי על סד לילה .נראה לי שלא אסתדר עים זה .האים קיים תיפול אחר .אשמח לקבל תשובה.תודה..

23/08/2012 | 21:15 | מאת: ד"ר שרון אגר-צויזנר

שלום חנה ! כאבים שונים באזור הפנים (ואפילו הצואר) עשויים בהחלט לנבוע מהידוק שיניים. במהלך הלילה הדבר קשה לשליטה וסד לילה הוא אכן הפיתרון, במהלך היום - ניתן להביא את ההרגל של הידוק השיניים למודעות וכך לנסות להמנע מההרגל (להרפות בכל פעם.. עד שמתרגלים לא להדק). בתקופות שונות בחיים (בתקופות של סטרס בעיקר) אנשים נוטים להדק שיניים... נסי לבדוק האם יש דבר המטריד אותך.. יתכן להסד ידרש רק לתקופה בה את מהדקת. ניתן לטפל בכאב עי קומפרסים חמים - אך כמובן חשוב לטפל בגורם (וזאת עי הסד). בברכה, דר שרון אגר צויזנר

מנהל פורום שיקום הפה - פרוסתודונטיה