אין תחושה באיזור הפה אחרי עקירה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה - פרוסתודונטיה

16/08/2012 | 12:43 | מאת: דורי

עברתי עקירה של שן אחת לפני יותר משנה ועדיין אין לי תחושה באיזור של הפה איפה שעשו את העקירה? זה נורמלי? יש מה לעשות כדי להחזיר את התחושה שנעלמה?

20/08/2012 | 14:37 | מאת: ד"ר שרון אגר-צויזנר

שלום רב ! אחת מתופעות הלואי המוכרות לאחר עקירה היא אובדן תחושה. תופעה שכזאת, התלויה בעיקר במיקום השן ובסמיכות השורשים לעצב (ומכאן הסכנה לפגיעה בעצב), יכולה להיות זמנית (יש מקרים בהם התחושה חזרה לאחר מס חודשים) או קבועה. אובדן התחושה אינו בהכרח מופיע במקום בו השן חסרה, אלא קידמית לשם החסרה... חשוב לדווח על חוסר התחושה לרופא המטפל ולעקוב אחר התקדמות התחושה באזור. לא קיים טיפול להחזרת התחושה במידה וארעה פגיעה בעצב, אך חשוב לוודא שזו הסיבה לחוסר התחושה. רפואה שלמה ! דר שרון אגר צויזנר

מנהל פורום שיקום הפה - פרוסתודונטיה