תותבות ודיאטה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה - פרוסתודונטיה

19/07/2012 | 18:24 | מאת: שרי

אני בת 68 והתקינו לי שיניים תותבות. אני סובלת מעודף משקל ועושה דיאטת הרזייה. קראתי שאיבוד רב של משקל והרזייה דרסטית יכולה להשפיע על מבנה הלסת. האם ישנו סיכוי שבסופו של דבר התותבות לא יתאימו לי בגלל הדיאטה?

20/07/2012 | 15:25 | מאת: ד"ר שרון אגר-צויזנר

שלום רב ! מבנה הלסת לא יכול להשתנות בעקבות דיאטה, שכן מדובר במבנה גרמי, עצם. רקמות רכות הסובבות את העצם עשויות להשתנות במעט בעקבות ירידה משמעותית במשקל. בכל מקרה, אין סיבה להיות מוטרדים, גם אם תחושי חוסר התאמה של התותבת לאחר תקופה ארוכה - יש אפשרות לרפד התותבת ולחדשה להתאמה טובה יותר. רפואה שלמה ובהצלחה !

מנהל פורום שיקום הפה - פרוסתודונטיה