שן חסרה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה - פרוסתודונטיה

03/07/2012 | 10:35 | מאת: אביהו

שלום ד"ר חסרה לי שן אחת ורופא השיניים שלי ממליץ על השתלה. יש להשתלה תופעות לוואי? מה עדיף, גשר? מה זה בכלל גשר? תודה רבה

06/07/2012 | 18:42 | מאת: ד"ר שרון אגר-צויזנר

שלום רב ! בחסר של שן בודדת, ולה שיניים סמוכות שמורות, הפיתרון העדיף הוא פעמים רבות - שתל. בתכנון וביצוע נכונים של שתל - תופעות הלואי הן לא לא דבר שאמור להטריד... נפיחות שמגיעה לשיא לאחר שלושה ימים, כאבים אשר משככי כאבים מקלים עימם, לעיתים מראה של שטף דם חיצוני. תופעות הלואי משתנות בין אנשים וכמובן תלויות במיקום השתל והפרוצדורה שמתלווה להשתלה (לעיתים נדרשת הרמת סינוס לדוג). בניגוד לשתל אשר מושתל בעצם ומתפקד כיחידה בפני עצמה, גשר הינו פיתרון להשלמת חסר עי השענות על שיניים סמוכות. בלשון מקצועית גשר נקרא תחק - תותבת חלקית קבועה. ההכנה לגשר כוללת השחזה/הקטנה של שתי השיניים הסמוכות לשן החסרה (אחת קידמית, אחת אחורית), והכנת גשר הכולל שלוש יחידות מחוברות - היחידות הקידמית והאחורית הם כתרים אשר מתאימים לשן עליה ישבו והיחידה המרכזית היא השלמה של השן החסרה. מבחינת עדיפות... כל מקרה לגופו - ובמקרה שלך תדרש להתיעץ עם הרופא שלך. רפואה שלמה

מנהל פורום שיקום הפה - פרוסתודונטיה