שתל וסיכוי להרמת סינוס

דיון מתוך פורום  שיקום הפה - פרוסתודונטיה

18/07/2016 | 08:11 | מאת: נעמה

הנני אמורה לעבור בקרוב שתל לא ידוע אם אצטרך הרמת סינוס או לא השאלה ההחלמה יותר איטית משתל רגיל גם אם זו סגורה כדאי לקחת כמה ימים להחלמה אחרי והאם בגלל שזו שן שעקרו אותה עקב סדק בשן סיכויים רבים יותר להרמת סינוס וחוץ מז השן הזו גם עברה הארכת כותרת אז הסיכויים לכך יותר גדולים?

שלום, אני לא כל כך מבין את השאלה. בהתייחס להרמת סינוס - בהחלט צריך זמן ריפוי יותר ארוך מהנדרש לשתל רגיל. הרמת סינוס סגורה או פתוחה - הדבר תלוי ברופא המטפל, בחומרים בהם משתמשים ובשאלה האם מחדירים את השתל באותו זמן או לא. מאחר ומדובר בפרמטרים רבים, כדאי לשמוע את דעתו של הרופא/ה המיועדים לבצע את הפרוצדורה ולקבל חוות דעת שניה אם התשובות שלהם לא מספקות. בהתייחס להארכת כותרת - אין קשר בין זה לבין שתל או הרמת סינוס. את אתר ההשתלה צריך להעריך בזמן המיועד להשתלה. ההיסטוריה של האתר יכולה להשפיע על כמות העצם והרקמה הרכה באזור.

מנהל פורום שיקום הפה - פרוסתודונטיה