שחיקה ונזק לכתר תוספת

דיון מתוך פורום  שיקום הפה - פרוסתודונטיה

14/07/2016 | 17:24 | מאת: שירה

מקבלת תשובות פשוט חושבת מה כדאי ברור שאשאל אבל זה פשוט נרגע היה כבר תקופה משחיקה פחות חזקה ועכשיו שוב התחיל חזקה וזה שזה מחוספס ורואים ממש כאילו לא חלק כמו שן אחרת וקטע אפילו כאילו כמו רווח או בור קטן לא יודעת להגדיר האם אבל חיספוס אפשר לסדר במרפאה או שחייבים מעבדה ושוב מדידה אם יצטרכו מעבדה או רק להגיד להם לסדר את החיספוס / חור שאני רואה ולא חלק וישר כמו בכתרים אחרים שנעשו באותה מרפאה ובאותה מעבדה וכמה מדידות שוב זה יכלול במיוחד שהכתר הזמני ישנו אצלי והדגם של הלסת ואם באמת מעבדה כדאי שוב קודם דבק זמני ורק אחרי זמן מה דבק קבוע?

שלום, את החספוס אפשר ללטש במרפאה, אבל אם הכתר שבור, זה לא פתרון טוב לטווח ארוך. במקרה כזה, כתר נדרש כתר חדש כדי להבטיח מגעים טובים עם הלסת הנגדית כדי להבטיח שלא תהיה תזוזה של השינים. על שאר השאלות אי אפשר לענות בלי לבדוק את המקום ואת הכתר. לגבי הדבקה זמנית - הדבר תלוי בשיטת העבודה של הרופא/ה, אבל אם יש ספק - זו אחת הדרכים לראות שהכל בסדר.

מנהל פורום שיקום הפה - פרוסתודונטיה