שחיקה ונזק

דיון מתוך פורום  שיקום הפה - פרוסתודונטיה

13/07/2016 | 17:49 | מאת: שירה

אני מרגישה מדי פעם כאבים בכתר בימים ששוחקת יותר ורואה שהכתר קצת מחוספס כאילו יש הבדלי גבוה ואיבוד קצת חומר האם יכול להיות שהשחיקה עשתה נזק לכתר כרגע הוא עם דבק זמני האם אפשר יהיה לתקן במרפאה או שנצטרך לתקן במעבדה וכדאי להדביק אחכ כך בקבוע כי לא עושים סד רק עוד זמן כי בקרוב עוברת שתל ורק בסופו עם נשיקום נתחיל בסד השאלה עדאי להדביק בקבוע וגם לגבי התיקון יכול להיות שאפשר לתקן למרות שרואה כמו שקע קטן ובימים ששוחקת יותר כואב יותר השאלה אם לא נעשה גם נזק כלשהוא למרות שאין שחיקה חזקה גם אין כאב אבל הכתר לא חלק לגמרי כמו כתר אחר שרואה מה כדאי לעשות ובקרוב אשאל את הרופאה בתור שיש לי גם עוד כמה שבועות תודה.

שלום, 1. אין הצדקה להדביק כתר חדש אם יש בו שברים או שהוא מאד מחוספס. 2. את הסד אפשר לעשות בסוף הטיפול או במהלכו - הכל תלוי בסיבה לביצוע הסד. הרופא/ה המטפלים יסבירו לך מדוע את צריכה סד ומתי נכון לעשות אותו. 3. הרגישות בשן יכולה להיות ממגע "גבוה" או מסיבות אחרות. בלי בדיקה וצילומים קשה לדעת מה הסיבה לכך. במידה ואינך מקבלת תשובות טובות מהרופא/ה שלך, פני לקבלת דעה ממומחה בשיקום באזור מגורייך.

13/07/2016 | 20:44 | מאת: שירה

מקבלת תשובות פשוט חושבת מה כדאי ברור שאשאל אבל זה פשוט נרגע היה כבר תקופה משחיקה פחות חזקה ועכשיו שוב התחיל חזקה וזה שזה מחוספס ורואים ממש כאילו לא חלק כמו שן אחרת וקטע אפילו כאילו כמו רווח או בור קטן לא יודעת להגדיר האם אבל חיספוס אפשר לסדר במרפאה או שחייבים מעבדה ושוב מדידה אם יצטרכו מעבדה או רק להגיד להם לסדר את החיספוס?

מנהל פורום שיקום הפה - פרוסתודונטיה