הדבקת כץרים בדבק קבוע

דיון מתוך פורום  שיקום הפה - פרוסתודונטיה

05/07/2016 | 23:48 | מאת: רוית

הולכים להדביק לי כתרים בדבק קבוע הבעיה באחד הכתרים קצת שחקתי משליקותיי בשלב מאוחר יותר נטפל גם בזה כי כרגע עוברת פעולה כירוגית בקרוב של שתל גך שכרגע אין טעם לעשות סד השאלה האם בעתר שניזוק קצת מהשחיקה אפשר לבצע תיקונים ואם כן במרפאה ? והאם כתרים על שתלים לא מדביקים עם דבק קבוע רק כתר רגיל ואם באמת כך הדבר לא יכול לצאת הדבק הזמני מהשתל?

שלום, לא כל כך הבנתי את כל השאלה משום שיש כמה טעויות הקלדה (כמו "משליקותיי") שאני לא כל כך מבין... מכל מקום, אם מדובר על כתרים חדשים, כדאי לתקן אותם לפני הדבקה ולא אחרי. אין דרך טיפול טובה באמת לתיקון כתרים, ועושים את זה רק כאשר האלטרנטיבה פחות טובה (כמו במקרה של כתר או גשר ישנים מאד שמאד יקר או קשה להחליף אותם). ולכן, הייתי ממתין עם ההדבקה הקבועה עד לאחר הטיפול הכירורגי, אם הדבר אפשרי. לגבי צמנטציה (הדבקה) זמנית של כתרים על גבי שתלים - כן, זה תהליך מקובל, ובתנאי שהכתר או הגשר יציבים. בד"כ, במקרה כזה, הכתר או הגשר לא יפלו לבד.

06/07/2016 | 19:31 | מאת: רוית

המשך לשאלתי היא ככה : במידה ותראה שכן כדאי לעשות תיקון במעבדה , מה עושים שמים את הכתר הזמני מחזירים שנתנו לי בזמנו שקיבלתי שסיימו עם הכתר ועושים תיקונים במעבדה? ולא חושבת שכדאי שאדחה את הדבק עד לאחר הפעולה הכירוגית כי זה יהיה ארוך לפחות חצי שנה זה פעולה כירוגית ואח"כ שיקום וגם ככה אני כבר הרבה זמן עם הדבק הזמני כי היתה לי כל פעם בעיה אחרת.

מנהל פורום שיקום הפה - פרוסתודונטיה