הרמת סינוס

דיון מתוך פורום  שיקום הפה - פרוסתודונטיה

10/06/2016 | 12:17 | מאת: מירב

אני צריכה לעבור שתל בקרוב נדע אם אצטרך הרמת סינוס או לא . רציתי לשאול מה ההבדל בין הרמה פתוחה לסגורה בפעולה ובמסובכות ההחלמה והאם עושים את זה במעמד ההשתלה?

שלום, כדי לענות לך צריך לראות צילומים ולעיתים קרובות גם CT. הרופא/ה שמתוכננים לבצע את הפעולה צריכים להסביר לך אם את צריכה הרמת סינוס, למה את צריכה אותה, ומהן האלטרנטיבות שיש לך. ההבדל בין הרמה סגורה ופתוחה קשורה בטכניקת החדרת תחליף העצם לסינוס. בהרמה סגורה עושים את זה דרך קדח השתל, ולכן חשוב שיהיו לפחות 3-4 ממ עצם במקום לפני ההרמה. בהרמה פתוחה מבצעים "חלון" בצד של הסינוס, ודרך "חור" זה מכניסים את תחליף העצם. ולכו, בהרמה פתוחה מדובר על פרוצדורה גדולה בהרבה.

מנהל פורום שיקום הפה - פרוסתודונטיה