שיניים ותזונה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה - פרוסתודונטיה

30/05/2016 | 21:56 | מאת: נאוה

רציתי לשאול האם יש קשר/השפעה לתזונה לא הכי טובה בילדות לבעיות שיניים כבוגרת, כי יצא שבשנים האחרונות פתאום יוצא לי פתאום הרבה בעיות ודווקא עכשיו בשנים האחרונות דווקא שומרת יותר על תזונה ואפילו אוכלת מעט ביותר מתוק.

שלום בהחלט יש קשר בין תזונה בילדות לבי בעיות בשיניים. לוקח הרבה זמן ליצור נזק בשיניים. פגיעות קטנות בילדות, כתוצאה מאכילה של מאכלים מתוקים, חוסר צחצוח או חוסר טיפול בילדות עלולים להתפתח לעששת שניתן לאבחן אותה רק בגיל מאוחר יותר. יחד עם זאת, מאחר ואינני יודע מה גילך, כדאי להגיע לבדיקה מסודרת ולשאול רופא/ה שיראו אותך משום שרק אז ניתן באמת להעריך האם הפגיעות במקרה שלך הן משהו שהתפתח כתוצאה בעיה בילדות או שהם תוצאה של השנים האחרונות.

31/05/2016 | 08:09 | מאת: נאוה

לא על רמה כזאת מדברת אצלי לא אכילה של מתוקים וכאלה אלא בילדות בקושי אכלתי ואולי בעקבות זאת כל דבר קטן אולי מפאת חוסר משהוא מהילדות בפה ויטימנים,סידן וכאלה משפיע כי לא צרכתי מה שצריך גם יש השפעה?

מנהל פורום שיקום הפה - פרוסתודונטיה