סדק

דיון מתוך פורום  שיקום הפה - פרוסתודונטיה

21/05/2016 | 13:47 | מאת: לילך

מצאו לי סדק למרות שלא ראו בצילום ולא בעקירה החלטנו לעקור בגלל כאבים שלא יכולתי לשאת ובאמת היה סדק ולא היה מנוס שאלתי האם יכול להיות בגלל שעקרו והוציאו את השן לפני שהמשיכה לעשות עוד בעיות ודלקות בשלב די התחלתי יכול להיות שבעקבות זאת יוכלו לעשות השתלת שן ללא הרמת סינוס כי זו שן טוחנת עליונה בזכות זה שתפסנו את זה מהר יש לזה קשר לכמות הספיגה אם תופסים מהר את הסדק או מאוחר יותר?

שלום, סדק לא תמיד אפשר לראות, ולעיתים קרובות האבחנה מבוססת על כאבים מהסוג שתארת. אם תופסים סדק בשלב מוקדם, יש סיכוי סביר שלא נגרם נזק משמעותי לעצם. אם לעומת זאת לא תפסו את זה בזמן, במקרים רבים נוצרת בעיה בעצם, ואז יש סיכוי לצורך בהוסםת עצם. אבל חשוב לזכור כי לעיתים יש צורך בהרמת סינוס או בתוספת עצם גם אם לא היה סדק.

מנהל פורום שיקום הפה - פרוסתודונטיה