דבק לכתרים

דיון מתוך פורום  שיקום הפה - פרוסתודונטיה

20/05/2016 | 10:46 | מאת: טופז

רציתי לשאול מה ההבדל בין כתר זמני לקבוע בשן מדוע משתמשים בדבק זמני ומחכים והאם גם בשתל שיש לי דבק זמני יחליפו לקבוע והאם זה שמחליפים לדבק קבוע עושים עוד פעולה בכתר הקבוע?

מבצעים כתר זמני כדי להגן על שן מושחזת או כדי לשחזר אסתטיקה ופונקציה במקום המטופל. צמנט זמני משמש בד"כ בין שלבי ביצוע של כתר או גשר. משתמשים בצמנט קבוע כאשר בטוחים שהכל בסדר. לעיתים קרובות כדאי להשתמש בצמנט זמני גם בכתרים קבועים, כדי להבטיח שהכל בסדר. בשתלים, מאחר ואין סכנה לעששת, יש רופאים שמעדיפים שימוש ארוך טווח עם צמנט זמני.

מנהל פורום שיקום הפה - פרוסתודונטיה