זמן המתנה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה - פרוסתודונטיה

01/05/2016 | 18:19 | מאת: תמר

רציתי לשאול האם זמן השיקום לאחר החדרת שתל בלסת עליונה שמעתי שזה יותר זמן מלסת תחתונה והאם זה משנה גם את סיבת העקירה שהיתה לפני שהתקינו את השתל וגם אם עשו גם השתלת עצם ואם לא עשו גם יש הבדל בין לסת תחתונה ועליונה ואם כן כמה? וגם האם עושים בדיקות/ביקורות בזמן ההמתנה?

שלום תמר, בעבר היו ממתינים 3 חודשים לקליטת שתל בלסת תחתונה ו-6 חודשים בלסת עליונה. הספרות והמחקר העדכני מצביעים על כך שאין הבדל ממשי בין שתי הלסתות, אלא הדבר תלוי בסוג העצם, ונקבע ע"י הרופא המשתיל בהתאם לממצאים באתר ההשתלה. אם מבצעים השתלת עצם במקביל להשתלה, יש צורך להמתין עד לבניית העצם, תהליך שדורש זמן שהוא ארוך מהזמן הנדרש לקליטת שתל. כיום מקובל שממתינים בין 6 שבועות ל-3 חודשים לקליטת שתל, אלא אם כן (כפי שציינתי) יש סיבות להמתין יותר. במהלך הדרך בהחלט יש לבצע ביקורות. אלה מבוצעות בד"כ בשבוע-שבועיים שלאחר ההשתלה, ולקראת סוף התקופה הצפויה לקליטת השתל. בדיקות נוספות מבוצעות לפי הצורך ומורכבות הטיפול שבוצע.

מנהל פורום שיקום הפה - פרוסתודונטיה