סדק

דיון מתוך פורום  שיקום הפה - פרוסתודונטיה

26/04/2016 | 20:46 | מאת: מירב

היו לי כאבים חשדו שזה סדק בשן לא היינומבטוחים לא מצאו בסוף זה התברר בעקירה לא הבנתי אם סדק או משהוא אחר רציתי לשאול איך לא רואים שיש סדק לא במבט ולא בצילום. למרות שמתפתלים מכאבים ואז מתברר שבאמת היה סדק לא אמורים לראות באיזה צורה לפני עקירה מה הבעיה?

שלום מירב, אבחנת סדק היא קשה מאד, מאחר וכמעט בשום מקרה לא ניתן לראות סדק התחלתי בצילום, ובמרבית המקרים גם לא בבדיקה של השן בפה. מאבחנים סדק במקרים רבים רק לאחר שהוא התרחב או כאשר יש סימנים נוספים (כמו כיס חניכיים עמוק במקום אחד סביב השן). מאחר ואין טיפול לסדק בשן (אלא אם כן מדובר בסדק בכותרת בלבד), במקרים רבים הטיפול היחיד האפשרי הוא עקירת השן. מאחר ועקירה היא בלתי הפיכה- נכון נהגו הרופא/ה שלא מיהרו לעקור את השן עד שהגיעו לאבחנה נכונה. צר לי על הכאבים מהם סבלת, אבל לפעמים המקור לכאב הוא אחר, ובמקרים כאלה עדיף לסבול עוד יום-יומיים אבל להגיע לאבחנה נכונה מאשר לעקור שן שאולי היה ניתן להציל אותה.

מנהל פורום שיקום הפה - פרוסתודונטיה