בעיה במידה המשך מלא מזמן

דיון מתוך פורום  שיקום הפה - פרוסתודונטיה

25/04/2016 | 20:17 | מאת: שירה

המידה החדשה עזרה אבל יכול להיות גם שיכול להשתבש כמו קודם שאחרי שבוחרים צבע משהוא שוב לא יילך כלומר איזה פעולה במעבדה של כתר קבוע עושים אחרי שהרופאה בוחרת צבע האם יכול להיות משהוא במעבדה שגורם להקטנה ולא מתאים בשן יש דבר כזה?

שלום שירה, כתר בנוי מכיפת מתכת או זירקוניה (או חומר אחר), ועליה שכבת חרסינה. הכיפה מתאימה לשן. החרסינה נותנת לכתר את הצורה והצבע. ולכן בחירת הצבע משפיעה בעיקר על שכבת החרסינה. ולכן, אם מדידת הכיפה הייתה טובה, לא צריכה להיות בעיה לאחר בניית החרסינה. אבל צריך לזכור כי מאחר ובמרפאה אפשר להוריד מהכתר ולא להוסיף לו - המעבדות בד"כ בונות את הכתר מעט מאד גדול יותר, והרופא/ה מבצעים התאמות של הכתר למקומו לסגר מול השיניים הנגדיות, בתוך הפה.

מנהל פורום שיקום הפה - פרוסתודונטיה