רנטגן צילום ....................

דיון מתוך פורום  שיקום הפה - פרוסתודונטיה

24/02/2018 | 18:24 | מאת: elaa56

לפני חודש אצל רופא שיניים עשיתי 12 צילומי רנטגן לשיניים ברצף, האם זה נורמלי? יש הגבלה? יכול לגרום נזק??

שלום, סט של צילומי כל השיניים נקרא "סטטוס", והוא כולל 12-18 צילומים. עושים אותו לצרכים רבים - מהערכה ראשונית כללית, ועד לצורך מעקב אחר מצב שיניים מטופלות או לצורך מעקב מצב חניכיים. מבחינת כמות הקרינה: כמות הקרינה של כל הצילומים האלה היא בד"כ נמוכה מזאת של צילום חזה או צילום רנטגן של יד או רגל, כך שמדובר בכמות קרינה קטנה ביותר. כמו ברפואה - השימוש באמצעים כמו תרופות או צילומים צריך להיעשות לפי צורך, במינון נכון, ולאחר שנבחנו כל האלטרנטיבות האחרות. אבל, כמו שאמרתי, נשמע שמדובר בצילומים סטנדרטיים לגמרי.

מנהל פורום שיקום הפה - פרוסתודונטיה