שן שהשחירה אחרי ט"ש והלבנה פנימית

דיון מתוך פורום  שיקום הפה - פרוסתודונטיה

04/02/2018 | 22:12 | מאת: רעות

שן חותכת קיצונית מצד שמאל בלסת העליונה עברה לפני כמה שנים טיפול שורש, ולאחר שהשחירה עברתי אצל מומחית לט"ש הלבנה פנימית. ההלבנה כבר לא מחזיקה מעמד, והשן השחירה שוב. האם יש אפשרות לבצע הלבנה פנימית נוספת? ואם לא, הפתרון הוא בדר"כ כתר, האם אפשר לעשות כתר רק על שן חותכת אחת, או ברגע שעושים כתר על אחת, צריך גם על החותכות הנוספות?

שלום, צריך לבדוק מה מקור ההשחרה, ובהתאם לכך לפעול. במקרים רבים ניתן לבצע הבהרה נוספת. ביחס לכתר - עדיף מבחינה אסתטית לבצע שני כתרים. ביצוע כתר בודד קדמי עלול להיות קשה מאד מאד מבחינת התאמת צבעים, ולכן יש חשיבות לבדוק היטב מה הצבע שלך והאם יש מאפיינים מיוחדים (שקיפות, צבעים פנימיים מיוחדים, חריצים בשיניים, ועוד). אנחנו בהחלט לא מעודדים ביצוע כתרים על שיניים בריאות, אבל כאשר הדרישה האסתטית גבוהה מאד וכאשר יש חשש שלא ניתן להשיג תוצאה משביעת רצון עם כתר בודד, כדאי לשקול גם את האפשרות הזאת. מכל מקום, לפני ביצוע כתרים כדאי לבדוק דרכי טיפול נוספות, ולבחון אותן. בד"כ הטיפול הפשוט ביותר שיתן תוצאה טובה הוא זה שכדאי לבחור בו.

מנהל פורום שיקום הפה - פרוסתודונטיה