בדיקה ראשונית אצל מומחה לשיקום הפה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה - פרוסתודונטיה

09/12/2017 | 18:36 | מאת: y

שלום, אני סובלת מבעיות רבות בשיניים, ויש לציין שאני עדיין צעירה, כשברקע גם חרדה דנטלית לא קלה. הומלץ לי לגשת לטיפול אצל מומחה לשיקום הפה. סוף סוף הזמנתי תור.. רק היות ויש עוד כמה זמן עד התור, רציתי לשאול: נאמר לי שבדיקה ראשונית של הפה אצל המומחה אורכת לפחות כשעה, ואני מסוקרנת לדעת מה כוללת בדיקה כ"כ ארוכה, כי בדר"כ כשהגעתי לטיפול הבדיקה היתה קצרה והטיפול לקח את רוב זמן המפגש. אודה לך אם תוכל לפרט לי מעט אודות הבדיקה הראשונית, אני מאמינה שזה יעזור לי להפחית חרדה. תודה מראש על העזרה!

שלום, אין פרוטוקול אחיד לכל המומחים, אבל בגדול,בדיקה ראשונית כוללת שיחה ראשונית שמטרתה להבין מה המטרה שלך, מדוע הגעת למצב אליו הגעת, מה עברת בעבר, מה מצבך הרפואי והדנטלי, ועוד פרטים הקשורים במטרות הטיפול מבחינתך. מעבר לזה, במקרים רבים נעשה "מיפוי" של מצב הפה - כלומר הרופא/ה ירשמו את מה שקיים בפה בהתאם לבדיקה קלנית (של חלל הפה) ובדיקה רנטגנית (בהנחה שתגיעי עם צילומים מתאימים ועדכניים). בהמשך, בד"כ המומחה/מומחית יציגו לך מספר אלטרנטיבות לטיפול וישמעו את דעתך עליהן: מה מתאים לך ומה לא, עד כמה את רוצה ומוכנה להכנס לפרוצדורות הכוללות כירורגיה או שתלים (אם זה רלוונטי), האם את מוכנה לפתרון המבוסס על תותבות נשלפות (אם זה רלוונטי) וכו'. ובד"כ יתנו לך הערכה ראשונית מאד של עלויות כספיות הקשורות בפתרון זה או אחר. בסופה של הבדיקה, ועל סמך ממצאי הבדיקה והשיחה איתך, המומחה/מומחית יוכלו להכין לך תוכנית טיפול שתתן לך פרוט מסודר של שלבי הטיפול והעלויות של כל שלב.

10/12/2017 | 08:29 | מאת: y

תודה גדולה ד"ר, עזר לי מאד ההסבר!

בשמחה

מנהל פורום שיקום הפה - פרוסתודונטיה