נוגס בטעות בלשון

דיון מתוך פורום  שיקום הפה - פרוסתודונטיה

06/12/2017 | 19:17 | מאת: דן

שלום רב בן 70 כל השיניים שלי מקוריות (חזקות מידי) (אוכל מזון חי קשה -גזר וכו) מדי 3-5 פעמים בשנה . נוגס בטעות בלשון . אם בקצה זה מצב קל ,ולפעמים יותר בפנים ואז נשאר החתך . ויורד דם .(אולי קורה יותר בשנים האחרונות ) האם מוכרת התופעה? 2)למה זה קורה? 3)והאם ניתן למנוע ? תודה

שלום, נשיכת לשון ו/או לחי ו/או שפה הן תופעות ידועות, הקורות מסיבה לא ברורה מדי פעם. אם מדובר על תופעה חוזרת, כדאי שיראה אותך מומחה לשיקום כדי להעריך האם קיימת שחיקה ו/או מרווח בין השיניים הגורם לשכיחות גבוהה יותר של התופעה. בנוסף, כדאי לראות אם אין קפל ברקמה - שנוצר כתוצאה מהנשיכה החוזרת - שמגביר את הסיכוי שהיא תחזור. בנוגע למניעה - אם לא תימצא סיבה לבעיה, זהירות היא הפתרון האמיתי היחיד.

מנהל פורום שיקום הפה - פרוסתודונטיה