טיפול שורש שן קדמית השחירה נרקבה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה - פרוסתודונטיה

01/12/2017 | 21:44 | מאת: אורי

עשיתי טיפול שורש בשן קדמית לפני כמה שנים והשן השחירה , מה הפתרון ? ציפוי קומפוזיט או כתר ? אמרו לי ציפוי קומפוזיט יותר טוב, וכתר מקדימה הכי לא אסתטי

שלום צריך לבדוק את השן ואת הסיבה להשחרה. לפעמים הפתרון פשוט בהרבה: החלפת השחזור הקיים. לפעמים יש צורך בתהליך הבהרה כפתרון יחיד או כדי להבטיח תוצאה אתסטית ארוכת טווח עם שחזור (כתר או ציפוי). ביחס לקביעה שכתר קדמי לא אסתטי - הדבר תלוי בהרבה מאד גורמים, ביניים מצב השן והשיניים הסמוכות (הצבע שלהן, השקיפות שלהן ועוד) וכן ביכולת של הרופא והטכנאי המעורבים בטיפול. לדעתי, נכון לפנות למומחה בשיקום הפה כדי לאבחן נכון את המצב ולהעריך מה הפתרון הכי נכון לך.

מנהל פורום שיקום הפה - פרוסתודונטיה