טיפולי שיניים לחולים בפוליציטמיה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה - פרוסתודונטיה

09/11/2017 | 11:00 | מאת: חני

שלום, אני לא בטוחה שהגעתי לפורום הנכון, אם לא, אשמח אם תעביר אותי למקום הנכון: אני שואלת עבור אחותי שאובחנה עם פוליציטמיה (היא בסוף שנות השלושים לחייה), היא נזקקת לטיפולי שיניים שגרתיים, ורופא השיניים שלה לא יודע מה אמצעי הזהירות ביחס למחלה בעת טיפול שיניים. ההמטולוגית אומרת שאין ממה לחשוש, אבל הרופא עדיין חושש. מי הרופא שיניים שהכי כדאי לפנות אליו במקרים כאלו, שיודע להתמודד עם מחלות דם כאלה?

ישנם רופאים מומחים בתחום רפואת הפה שיש להם ידע מיוחד לטיפולים באנשים עם בעיות רפואיות קשות. חלקם בעלי רשיון ברפואה, מעבר לרפואת שיניים. חלדעתי, כדאי לחפש רופא/ה כזה באזור מגוריה. אני יודע שבתל אביב יש אחד או יותר.

09/11/2017 | 12:35 | מאת: חני

תודה על התשובה. רוצה ברשותך לראות שהבנתי נכון: כדאי לחפש רופא שיניים שהוא מומחה לרפואת הפה וגם עם רישיון ברפואה כללית, זה השילוב הנכון להתמודדות במצב כזה?

לדעתי כן

מנהל פורום שיקום הפה - פרוסתודונטיה