תופעות וכאבים לאחר ניתוח

דיון מתוך פורום  שיקום הפה - פרוסתודונטיה

08/11/2017 | 23:18 | מאת: רוית

רציתי לשאול כמה זמן אחרי הארכת כותרת ייתכנו כאבים ? ממתי אפשר להתחיל לחזור לשטוף את הפה וממתי אפשר לאכול כרגיל והאם להמלצתך כדאי לקחת יום חופש למחרת הניתוח או אם עושים בצהריים אז למחרת לא אמורים להיות כאבים ומה לגבי אנטביוטיקה לוקחמם במיוחד למישהוא עם רגישות שעד היום כמעט אמרו שלא צריך בסוף נעשה זיהום קל והצטרכתי.

שלום, לאור הרקע שלך, חשוב שתשאלי את השאלות האלה את הרופא/ה שביצעו את הפרוצדורה. זאת, משום שלמרות שה"שם" של הרבה סוגי פרוצדורות הוא "הארכת כותרת", למעשה מדובר על מספר רב של אפשרויות - ובעקבותיהן הרבה אפשרויות לטיפול המשכי. וכמובן, שגם מצבך הרפואי הכללי (שאותו כמובן שאינני יודע) משפיע. ולכן אינני יכול לתת לך תשובה בעלת משמעות. לגבי השאלה מתי אפשר לצחצח ולשטוף את הפה ולאכול - כשעתיים לאחר הפרוצדורה אפשר להתחיל לאכול אוכל רך וקר - ולאכול אוכל מסוג זה כ-24 שעות לאחר הפרוצדורה. לצחצח - כמה ימים לאחר הפרוצדורה, או לאחר הסרת התפרים - תלוי מה עשו.

מנהל פורום שיקום הפה - פרוסתודונטיה