בקשר להארכת כותרת בשן

דיון מתוך פורום  שיקום הפה - פרוסתודונטיה

09/10/2017 | 22:41 | מאת: דלית

רוצה להתייעץ בקשר להארכת כותרת . עדיין לא הוחלט סופית אבל כנראה. השן שאמורה להיעשות עליה זו שן טוחנת אחרונה לא בינה שאין לי. השאלה היא יש לי במקרה גם ליד עוד שן טוחנת האם לפעמים במקרים כאלו אמרו שיש מקרים שצריכים להוריד את הכתר בשביל לעשות הארכת כותרת בשן הנ"ל ולעשות כתר חדש ואם כן זה לא כולל שוב גם טיפול שורש ועוד שאלה כמה זמן אחרי הארכת כותרת אמורים לסדר את הכתר הזמני מחדש וכמה זמן עד שאפשר לעשות שוב את המדידות?

שלום אין תשובה אחת לשאלה שלך. הסרת הכתר הישן לפני הארכת כותרת חשובה כדי שניתן יהיה לראות את השן היטב ולבצע את הפרוצדורה בצורה אופטימלית. ביחס לכתר הזמני - ישנם מצבים בהם כדאי לבצע את התאמת הכתר כבר ביום הביצוע של הארכת כותרת, וישנם מצבים בהם מחכים מספר שבועות לפני התאמת הכתר. הרופא/ה שלך אמורים להסביר לך מה נכון במצבך.

10/10/2017 | 18:51 | מאת: דלית

אם יעשו וגם יורידו את הכתר שיש . האם יצטרכו הכל מחדש דהיינו : טיפול שורש , מבנה , כתר זמני וכתר קבוע ובהארכת כותרת האם גם ייגעו בשן הנל אחרי שהורידו תודה? שבוע הבא אלך לייעוץ אבל חוששת. ואיך מתבצעת הורדת כתר ?

שלום בלי צילום ובדיקה מלאה אני באמת לא יכול לדעת מה יצטרכו לעשות או האם נכון בכלל להסיר את הכתר הישן.

מנהל פורום שיקום הפה - פרוסתודונטיה