מומחה בתחום השתלות שיניים

דיון מתוך פורום  שיקום הפה - פרוסתודונטיה

02/10/2017 | 22:03 | מאת: דורית

אני זקוקה לעבור כמה השתלות שיניים מורכבות בשל חוסר קיצוני בעצם ובעיית חניכיים, הלכתי לרופא שיניים כללי שהוא בעל תואר דיפלומט בתחום ההשתלות עם ותק רב בתחום, ומאד התרשמתי ממנו. בן זוגי התייעץ עם ידיד שלו שהוא רופא משפחה וזה אמר שהשתלות עושים רק אצל מומחה בשיקום, כרורגיה או חניכיים, ולכן בן זוגי מעוניין שנחפש רופא מומחה כזה. האם רופא כללי שהתמחה בהשתלות אכן לא מספיק מקצועי, אלא רק מומחים ספציפיים? והאם אכן יש כזה דבר תואר דיפלומט בהשתלות או שזה תעודה חסרת משמעות? לעצתך אודה!

שלום, רופא שיניים לומד 6 שנים. מומחה לומד כ-5 שנים נוספות. אז נכון שיש הרבה מאד רופאי שיניים כלליים שיש להם ידע וניסיון אותו רכשו בדרכים שונות, אבל לדעתי (כמומחה), יש יתרון ברור לידע הנרכש במסגרות פורמליות כמו התמחות. לגבי תואר דיפלומט בהשתלות: בישראל ובעולם עדיין אין הכרה בהתמחות ספציפית הקשורה בהשתלות. ישנם ארגוני רופאים שונים הנותנים תואר "דיפלומט" מהסוג שתארת. תואר כזה אינו תואר אוניברסיטאי ואינו מוכר באופן רשמי ע"י מי ממשרדי הבריאות בישראל, בארה"ב באירופה ועד כמה שאני יודע, במקומות אחרים בעולם.

03/10/2017 | 09:08 | מאת: דורית

תודה רבה ד"ר, עזרת לי לקבל החלטה.

בשמחה.

מנהל פורום שיקום הפה - פרוסתודונטיה