שאלה בקשר למדידות לשתל

דיון מתוך פורום  שיקום הפה - פרוסתודונטיה

24/09/2017 | 21:40 | מאת: רוית

איך הולכים בדיוק המדידות לשתל ובמה זה שונה המדידות ובשיטות שעושים לעומת כתר רגיל . ואמרו שילכו אצלי על מוברג מה זה אומר לא הבנתי שהכל יהיה מוברג : גם המבנה , גם הכתר נזמני וגם הקבוע והבנתי שבגלל שזה מוברג מה זה אומר בגלל החור לא יהיה סיכוי שייכנס יותר אוכל לראות לאניראו כי זה שן אחורית אבל מה זה אומר החור והאם זה יותר חזק מודבק?

שלום מטבע לכתר על שן או לשתל מבצעים בעזרת אותם חומרי מטבע. ההבדל הוא, שבעוד שבמקרה של שן החומר צריך להקיף את השן באופן מלא, כדי לקחת מטבע של שתל מחברים אליו יחידה מיוחדת (נקראת פין מטבע), והמטבע מבוצע סביבה. יש כמה שיטות, שזה לא המקום להרחיב עליהן. לשאלתך ביחס לשיקום מוברג - מדובר על מבנה המוברג לשתל, ולכתר שמוברג או ישירות לשתל או אל מבנה מיוחד. שיטת השיקום המוברג קיימת בעולם מעל 30 שנים, והיא יעילה מאד. ההחלטה אם לבצע שיקום מודבק (הדומה יותר לכתר רגיל) או מוברג תלויה בגורמים רבים, וביניהם ההעדפה והידע של הרופא/ה המבצעים את הטיפול.

מנהל פורום שיקום הפה - פרוסתודונטיה