הזרקה בוונד וטיפול שיניים בלייזר

דיון מתוך פורום  שיקום הפה - פרוסתודונטיה

16/09/2017 | 21:15 | מאת: ליאת

2 שאלות, מקווה שזה שייך לפורום: (1) בעשור האחרון טופלתי במרפאה בה האלחוש נעשה באמצעות wand, וזה שינה לי את כל החוויה של טיפול שיניים מאד לטובה. לפני כמה חדשים עברתי דירה לצד השני של הארץ, והייתי צריכה למצוא רופא שיניים אחר, כשהגעתי לטיפול, הרופא החדש מסתבר מרדים בשיטה הרגילה עם המזרק הותיק, לא הצלחתי לקבל ממנו תשובה ברורה מדוע כלל הרופאי שיניים לא עברו להרדמה כ"כ יעילה ומקלה על המטופל, אז אני מנסה לשאול כאן, למה בעצם הרדמה כמו wand שלא יוצרת כמעט כאב, ומרדימה רק את האזור המטופל ולא שטח נרחב יותר (כמו בהזרקה הרגילה) לא הפכה לנחלתם של כלל רופאי השיניים, האם זה שיקול כלכלי או שיש יתרונות להזרקה המסורתית? האם יש לי אפשרות לדעת מי הרופאים שמרדימים עם wand? (2) האם טיפול שיניים בלייזר לצורך סתימות וטיפולי שורש הוא יעיל ובטיחותי? תודה, ליאת

שלום, בקשר ל-WAND, לדעתי, מנסיון עם המכשיר בארה"ב, הסיבה היא שחלק גדול מהרופאים לא מצאו שיש הצדקה להשקעה בציוד כזה, שלמרבית המתרפאים אינו שונה מאלחוש רגיל. רופא עדין ומתחשב יכול להשיג אלחוש יעיל מאד עם מעט כאב (ולעיתים, ללא כאב כלל) ממש כמו שעושה ה-WAND בעזרת מזרק רגיל. בקשר לטיפול בלייזר - עד כמה שאני יודע לא קיים מחקר שמצביע על כך שטיפול בלייזר עדיף בצורה כלשהיא על הטיפול המסורתי. לגבי בטיחות - בידיים הנכונות ועם הידע והניסיון המתאים - ניתן לבצע מספר פרוצדורות בצורה יעילה עם לייזר, אם כי הוא אינו יכול לעשות חלק גדול מהטיפולים המבוצעים דרך קבע במרפאה - כמו החלפת שחזורים ישנים.

מנהל פורום שיקום הפה - פרוסתודונטיה