שיקום כתרים על שתלים

דיון מתוך פורום  שיקום הפה - פרוסתודונטיה

31/08/2017 | 23:15 | מאת: מירב

רציתי לשאול איזה שיקום כדאי על שתל כתר מוברג או מודבק ואם מחליטים סוג אחד גם המבנה והכתר הזמני יהיה באותו סוג ובכלל מה ההבדל ביניהם בין מבחינת העבודה שצריכים והן בתוצאה הסופית ומה זה אומר לאחר מכן?

שלום, השיקול האם לבצע כתר זמני או לא תלויה במיקום השן החסרה, כמה זמן המקום היה ללא שן, כמו גם שיקולים אסתטיים ושיקולי הכנת הרקמה הרכה. ההבדל בין שיקום מודבק לשיקום מוברג קשור בצורת החיבור של הכתר: בשיקום מודבק הכתר מודבק למבנה - והוא דומה מאד לדרך הטיפול בשן טבעית. החסרונות של שיטה זו היא בקושי (לפעמים) לסלק עודפי צמנט ("דבק") סביב הכתר, וקיים קושי להסיר אותו במקרה ונוצר צורך בכך. בשיקום מוברג הכתר מוחזק ע"י בורג למבנה. בחלק העליון של הכתר יש חור כניסה לבורג, אותו סוגרים בסופו של דבר ע"י חומר שחזור. היתרונות של שיטה זו היא ביכולת להסיר את הכתר ולטפל במקום (אם יש צורך בכך), ובעובדה שאין צמנט. החסרון העיקרי הוא בהימצאות אותו חור בחלק העליון. ההחלטה על שיטת השיקום תלויה בכמה גורמים, ביניהם המרווח בין הלסתות, מיקום השתל ודרך הפעולה המקובלת על הרופא/ה המבצעים את השיקום. בעשרות השנים האחרונות ברור, שאין הבדלים מהותיים בין השיטות (לכן שתיהן עדיין קיימות). המטרה היא לתת לך פתרון ארוך טווח בדרך המתאימה ביותר למצבך.

01/09/2017 | 11:21 | מאת: מירב

ומה דרך הטיפול שונה בכתר מוברג במדידות וכל התהליך של הכנת הכתר המוברג?

כמעט אין הבדל בדרך הפעולה ושלבי הביצוע.

מנהל פורום שיקום הפה - פרוסתודונטיה