פתרון לדחיסת מזון בשן

דיון מתוך פורום  שיקום הפה - פרוסתודונטיה

30/08/2017 | 20:38 | מאת: יערה

רציתי לשאול מהי דחיסת נזון ממה נובעת מה הפתרון ובמיוחד כואב ושמנקים יש יותר שאריות מבמקום / שן אחרת בפה ונתפס מבשן אחרת מה הפתרון ? ואם זה גם ליד שחזורים :סתימה , כתר זמני , כתר קבוע אפשר לעשות משהוא ?

דחיסת מזון קורית במקרים בין שיניים תקינות לאחר אכילת מזון סיבי (בשר, פירות עם סיבים כמו מנגו ועוד). דחיסת מזון קורית גם בין שיניים שקיים ביניהם מרווח קטן, כתוצאה מעמדת השיניים, שחזורים שאינם עשויים נכון או שנשברו, תזוזה של שיניים ועוד. בכל מקרה - השארת המזון במקום מאפשרת לחיידקים לפרק אותו וליצור חומצות וחומרים אחרים, שמצד אחד "מאכלים" את חומר השן ויוצרים עששת, ומצד שני פוגעים בחניכיים ובעצם המחזיקה את השן. הפתרון - כמו בכל מצב רפואי - מתחיל באבחנת הבעיה. לצורך זה יש להגיע לרופא/ה כדי שיבדקו מה בדיוק קורה אצלך. הפתרון צריך להתאים לאבחנה: אם מדובר על מצב רגיל - יסבירו לך איך לנקות יותר טוב את המקום. אם הבעיה היא בשחזור לקוי - יהיה צורך לתקן אותו.

31/08/2017 | 08:04 | מאת: יערה

וזה שעברתי עקירת שן בינה לידה בדיוק לידה יכול להיות כל מצב האיזון /החניכיים ויכולצלהיות לא מתאים למצב הזה ובגלל זה הבעיות?

אולי. צריך לראות את המקום כדי להעריך אם זו הבעיה.

מנהל פורום שיקום הפה - פרוסתודונטיה