כתרים דיגיטליים המיוצרים במרפאה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה - פרוסתודונטיה

28/08/2017 | 20:05 | מאת: יוכי

שלום ד"ר סאמט! לפני כחודש פניתי עם שאלה כאן באתר בנוגע לכתרים טרומיים, ותשובתך מאד סייעה לי, תודה רבה!! אני מעוניינת לשאול שאלה נוספת, הוצעו לי כתרים מחרסינה שמיוצרים במחרטה ממוחשבת במרפאה (טכנולוגיית cerec), היות וזו טכנולוגיה חדשה יחסית אני מעוניינת לדעת האם הכתרים המיוצרים על ידה עמידים, אסתטיים ואמינים, או שישנה עדיפות לכתרים המבוצעים בצורה המסורתית (לקיחת מידות, מטבעים..). תודה רבה על המענה!

שלום, כתרי CEREC קיימים הרבה מאד שנים, כך שבאופן עקרוני מדובר על פתרון טוב ומוכר. יחד עם זאת, הביצוע הספציפי - הכולל את התאמת הצבעים, קביעת עובי הכתר, איכות ביצועו והתאמתו לשן - תלויים ברופא המבצע. אם הרופא/ה אמינים עלייך, ויש להם נסיון משמעותי עם המכונה - כי אז סביר שמדובר בפתרון טוב. לדעתי, כדאי לשאול אותם מה הניסיון שלהם ולקבוע לפי תשובתם.

מנהל פורום שיקום הפה - פרוסתודונטיה