שאלה בקשר לקור בשיניים

דיון מתוך פורום  שיקום הפה - פרוסתודונטיה

26/08/2017 | 00:19 | מאת: דנה

יש לי קור בשן מסוימת שיש עליה כתר מה מצביע תחושה של קור האם זה אומר שנוצרה עששת פתאום אונשיכול להיות משהוא אחר אצייןנשזה רק בשן הזאת שאר השיניים אין כזאת רגישות,

רגישות לקור יכולה להתקיים רק בשן שאין בה טיפול שורש. במקרה כזה - יכולות להיות שלוש סיבות עיקריות לרגישות לקור: 1. עששת שהתפתחה מתחת לכתר. 2. חשיפת שורש, המתרחשת בד"כ שנים לאחר מסירת הכתר ו/או כתוצאה משינויים אחרים כמו מחלת חניכיים. 3. קורה לעיתים, שמתרפא/ה מייחסים רגישות לקור לשן עם כתר, כאשר בעצם שן אחרת גורמת לבעיה. וכמובן שיכולות להיות סיבות נוספות, בשכיחות נמוכה בהרבה. הדבר הנכון לעשות הוא לפנות לרופא/ת השיניים שלך ולבקש שיבדקו את המקום.

מנהל פורום שיקום הפה - פרוסתודונטיה