כתר ביום אחד במרפאת השינים בלבד

דיון מתוך פורום  שיקום הפה - פרוסתודונטיה

27/05/2017 | 19:56 | מאת: תות

שלום רב לאחרונה קראתי שיש מספר מרפאות בישראל שהכניסו את השיטה הדיגיטלית של הכנת כתר ביום אחד במרפאה שיכולה להסתכם ביום אחד לעיתים או לקצר את זמן התורים ללא צורך להגיע לטכנאי ולשים כתר זמני.האם השיטה הזו טובה לדעתך ומתאימה לכתר קידמי שעבר טיפול שורש ויש בה מתחת לכתר מבנה יצוק בתודה מראש

שלום, הטכנולוגיה שאת מתארת קיימת, אבל היא לא מתאימה לכל מצב. מדור על כתרים ללא מתכת, שיש להם יתרונות אבל גם חסרונות. במצב כמו שלך - שבו יש מבנה יצוק מתכתי - יש עדיפות לכתר המבוסס על כיפה פנימית מתכתית היכולה למסך את המתכת של המבנה היצוק. כתרים ללא מתכת עלולים לקבל גוון אפרפר לאחר צמנטציה ("הדבקה"), אם הצמנט לא אטום לחלוטין. מעבר לכך, וכמומחה לשיקום הפה, אני חייב לציין כי יש לדעתי עדיפות משמעותית לעבודה עם טכנאי אומן ברמה גבוהה, משום שלכל אחד מאיתנו יש ידע ומיומנות אחרת, ורק השילוב יכול, לדעתי, להביא לפתרון מוצלח בכתרים בסגמנט הקדמי, שבו לאסתטיקה יש משמעות קריטית.

מנהל פורום שיקום הפה - פרוסתודונטיה