כתר זרקוניה מודבק קבוע

דיון מתוך פורום  שיקום הפה - פרוסתודונטיה

18/05/2017 | 14:17 | מאת: תות

שלום רב בהיותי קטנה נפלתי ושברתי לחצי את שני השינים הקדמיות: אחת מהם השחירה ועליה שמו לי כתר.לאחרונה חידשתי את הכתר לכתר זרקוניה ומתחת יש לי מבנה יצוק.שמו לי כבר דבק קבוע.מבנה השן טוב אך אני שמה לב שרואים טיפה שקיפות כהה בגלל השן השחורה השבורה למרות איכות הכתר. יש לציין שהכתר הקודם פחות ראו. יש משהו לעשות אחרי שכבר הדביקו לי קבוע.אני מוצאת את עצמי פחות מחייכת בתודה

שלום, מה שאת מתארת זו הבעיה הכי נפוצה עם כתרי זירקוניה. יש החושבים, שבגלל שאין בכתרים האלה מתכת, הם יותר אסתטיים. העובדה היא, שניתן לקבל כתרים נפלאים בכל הטכנולוגיות הקיימות, ואולם במקרה ויש מבנה יצוק בשן, הפתרון הנכון הוא דוקא כתר עם בסיס מתכתי כדי למסך את המבנה. במקרה כזה, לצערי, יש להחליף את הכתר או לנסות (במידה וניתן להסירו) להשתמש בצמנט אטום יותר. השאלה האמיתית היא עד כמה הבדל הצבעים משמעותי, ואת זה כמובן אני לא יכול לראות ללא בדיקה.

מנהל פורום שיקום הפה - פרוסתודונטיה