חשיפת שתל ותהליך השיקום

דיון מתוך פורום  שיקום הפה - פרוסתודונטיה

16/05/2017 | 00:09 | מאת: יעל

הולכים לעשות לי חשיפת שתל שעברה גם הרמת סינוס מהי הפרצדורה של הפעולה ומהם ההנחיות לאחר מכן? ואיך הולך תהליך השיקום? וכמה פגישות בדרך כלל הולך תהליך השיקום?

התהליך כולל אלחוש של המקום, חשיפה כירורגית של החלק העליון של השתל (מורכבות הטיפול תלויה בכמה גורמים כמו עובי החניכיים ,עומק השתל ועוד). לאחר החשיפה מחברים לשתל בורג גבוה היוצא מבעד לחניכיים כדי לשמור את החניכיים פתוחים. בשלב הבא (שיכול להיות גם באותו יום, תלוי בשיטת העבודה של הרופא/ה ומצב האזור לאחר החשיפה) - לוקחים העתק של הלסתות (מטבעים) ושולחים למעבדה ליצירת הכתר.

16/05/2017 | 08:10 | מאת: יעל

האם כמו כתר רגיל עושים קודם כתר זמני? וכמה מפגשים זה מלקיחת המטבעים 3 כמו בכתר רגיל או יותר?

לא תמיד עושים כתר זמני במקרה כזה. ביחס לכמות המפגשים - הדבר תלוי במיומנות של הרופא והטכנאי ומורכבות המקרה. מדובר על 2-3 מפגשים בד"כ.

16/05/2017 | 12:55 | מאת: יעל

ומבנה מי שם בדרך כלל הכירוג או המשקם במהלך החשיפה ? או שנהוג רק בשיקום וכתר זמני לא כדאי לראות שהכל בסדר לפני כתר קבוע ?

השאלות שלך טובות, אבל מאחר וכל רופא נוהג אחרת במקרה כזה, ומאחר ובאמת אין לי כל אפשרות להעריך אפילו את מצבך - אני מציע שתפני את השאלות לרופא/ה המטפל שלך. רופא המתוכנן לבצע טיפול מסוג זה אמור להסביר לך את כל השלבים, לדון איתך ביחס לצורך ולעלויות של שחזור זמני, ולקבל את ההחלטה ביחס לכך איתך. אני יכול לומר לך איך אני נוהג, אבל זה לא ישנה דבר מבחינתך. אנא פני לרופא/ה שלך.

מנהל פורום שיקום הפה - פרוסתודונטיה