כתר זירקוניה/ חרסינה שאלה
דיון מתוך פורום שיקום הפה - פרוסתודונטיה
ההודעה שלך התקבלה בהצלחה
היא נמצאת כעת בבדיקת עמידה בנהלי הפורום
ההודעה צפויה להתפרסם תוך 24 שעות ממועד הגשתה
במידה וההודעה לא פורסמה בתוך 24 שעות, מומלץ לעיין שוב בנהלי הפורוםולהעלות את ההודעה מחדש.
שמעתי שבכתר כזה עושים השחזה יותר גדולה אפשר להסביר אם זה נכון ולמה כי כתר כזה אמור לתפוס פחות מקום כי אין מתכת אז למה צריך להשחיז יותר?
סתם שאלה אם במקרה לא השחיזו טוב או שאין מספיק מקום אז כיפת הזירקונה / חרסינה לא תחזיק טוב ולא תהיה יציבה ואם יהיה מצב כזה צריך יהיה לעשות שוב את ההשחזה? וכל הזמן חשבתי בדיוק ההיפך שכיפת הזירקוןניה / חרסינות למיניהן יותר דקות מכיפת מתכת.
אז אם חושדים שכתר על בסיס מתכת לא יחזיק אז כנראה שגם כתר חרסינה ללא מתכת / זירקוניה לא יחזיק העובי והאורך שלהם זהים?
בבדר נהדוק אז העובי זהה בכל סוגי הכתרים כתר חרסינה לא יותר דק?
בטוח לא נשתנה ויש סוגים שונים שכתר חרסנינה יותר דק?
אין סיכוי שתהיה דקה ואםשר יהיה לוותר על ניתוח וכיפת זירקוניה יותר דקה?
חשבתי שכתר חרסינה יש היום טכניקות לעשות יותר דק ממתכת לא כך הדבר? ובטוח ההשחזה יותר גדולה תהיה בכתר חרסינה.
קודם תודה על התשובה הקודמת , והאם אין סיכוי שכתר חרסינה יותר קטן ודק (ויש לו יותר מקום ) ומכתר על מתכת ושיש סיכוי שיבטל את הצורך בניתוח , הסיכויים שאמרו שמתכת בטוח לא וחרסינה אולי , והאם אם כבר לקחו מידות ואמרו שיראו וודאי אז עם קבלת הגדם החרסינה וצילום נדע בוודאות אם אפשר יהיה בלי הניתוח או עם אבל לפי דעתך לא קיים כתר (גם חרסינה) לבטל את הצורך שאצטרך את ניתוח הארכת כותרת במיוחד שגם שחקתי את הכתר הזמני ורואה חור ואם אצטרך כמה זמן אחרי הניתוח בדרך כלל אפשר שוב לעשות את המדידות וכל השיקום לקראת כתר קבוע והאם המבנה והכתר הזמני צריך לעשות שוב?