כתר זירקוניה / כתר חרסינה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה - פרוסתודונטיה

29/01/2017 | 23:19 | מאת: קורל

רציתי לשאול האם בכתר חרסינה מזירקוניה או חרסינה מלא מלבד הקטע האסטתי יש עוד יתרונות חוץ מזה שעדיף כתר כזה והאם בכתר כזה יש אותה רמה הכנה והשחזה או שיש פחות או אפילו יותר והאם דרוש דיוק יותר גדול בכתר כזה ואם המדידות פה לא נעשות דיגטליות אלא גם בכף נשיטה יותר מסובכת למעבדה להגיע לדיוק?

הכתר ה"בטוח" ביותר הוא כתר זהב... החומר הוא החומר המתאים ביותר לפה מבחינה ביולוגית, והוא אף פעם לא נשבר. בנוסף - רמת ההכנה של השן היא המינימלית לכתרים מסוג זה. הבעיה היא - כמובן - האסתטיקה. מבחינה זו - כתרי חרסינה או זירקוניה הם הפיתרון. אולם תמיד יש סכנה של שברים בחרסינה או בזירקוניה, ורמת הכנת השן היא גבוהה בהרבה מאשר בהכנה לכתר זהב. לצורך הכנת השן לכתר זירקוניה יש להסיר עוד יותר חומר שן מאשר לכתר חרסינה מאוחה למתכת (כתר חרסינה "רגיל"). רמת הדיוק בכל הכתרים צריכה להיות זהה.

מנהל פורום שיקום הפה - פרוסתודונטיה