חשיפת שתל ותהליך השיקום

דיון מתוך פורום  שיקום הפה - פרוסתודונטיה

10/01/2017 | 23:17 | מאת: רוית

אני אמורה בקרוב לעבור חשיפת שתל. בשן טוחנת עליונה שעברה שתל והרמת סינוס סגורה. קודם כן לפני החשיפה מומלץ שוב לעשות צילום סיטי או פנורמי במיוחד שהיה לי צינון איזה זמן לאחר ההשתלה ולבדוק שלא קרה כלום? ואשמח להסבר על הפעולה איך היא הולכת , האם צפויים תפרים וגם האם יהיו כאבים שאצטרך שוב לנוח כמה ימים ומה ההנחיות לאחר מכן ואחרי כמה זמן איך הולך באופן זמני כל השיקום כולו על השתל : מבנה , כתר זמני וקבוע והאם חוץ מהכתר הקבוע שברור שהמעבדה עושה איך הולך כל התהליך של המדידות וההכנה של הכל גם המבנה והכתר הזמני האם אותם עושים במרפאה או גם רק המעבדה מכינה אשמח להסבר קצר בנושא תודה.

שלום, מתן הסברים מפורטים על תהליך הטיפול ושלביו, בהתאם למצב הספציפי שלך, היא אחריותם של הרופא/ה שמטפלים בך. ביחס לחשיפה - יש כמה שיטות חשיפה. בחלק מהמקרים יש צורך בתפרים, בחלק לא. ביחס לכתר זמני על שתל בודד - לא תמיד מבצעים כתר זמני לשתל בודד. השיקולים כוללים: עלות, זמן או הרצון להתקדם מהר עד כמה שיותר לשיקום קבוע. יש לברר עם הרופא/ה שלך ביחס לעמדתם בעניין זה. ביחס לביצוע השיקום הקבוע - מבצעים מטבע של השתל ושולחים למעבדה דנטלית המבצעת את הכתר. מספר השלבים תלוי בשיטת העבודה של הרופא/ה שלך.

מנהל פורום שיקום הפה - פרוסתודונטיה