חשד לצליאק בעקבות בדיקת מעבדה (דם)

דיון מתוך פורום  צליאק וקרוהן

18/11/2016 | 18:00 | מאת: נועם

שלום רב, אני בן 18 וחצי, סובל משלשולים כבר במשך חודש והרופא המליץ על בדיקת דם,בבדיקת הדם כתוב ATTG חיובי. חשוב לי לציין שאני בריא בדכ,גובה ומשקל תקינים,אין לי במשפחה חולי צליאק ואני כבר שנים אוכל מוצרים עם גלוטן ללא שום הפרעה. אני בעוד מספר ימים מתגייס ליחידה קרבית וקשה לי לחשוב שיש לי צליאק פתאום ככה..עשיתי בדיקת גסטרוסקופיה ויקח זמן עד שיגיעו התוצאות...מה שרציתי לברר בעזרת חוות הדעת המקצועית שלך מה הסיכוי שלמרות הTTG החיובי בדם אין לי צליאק והכל בסדר. נ.ב לפני בדיקת הדם צמתי 9 שעות ולא 12 כמו שהתבקשתי..

חשוב להתייחס גם לתשובה המספרית (רמת ה- TTG). האפשרות שה- ATTG חיובי והביופסיות תקינות אכן קיימת ויש לכך מספר סיבות, בין היתר תשובה חיובית כוזבת של ה ATTG (לפי דיווחים בספרות עד 10%), מעורבות לא רציפה של המחלה או אפשרות שהשינויים ברירית יופיעו מאוחר יותר. עם זאת יש לזכור שהבדיקה לא נלקחה באקראי אלא בעקבות שלשול (אלא אם קיים הסבר אחר לשלשול). מציע לפנות לייעוץ מסודר / לרופא המשפחה.

מנהלי פורום צליאק וקרוהן