האם לוותר על ביופסיה לאחר בדיקת דם חיובית ?

דיון מתוך פורום  צליאק וקרוהן

28/06/2016 | 03:07 | מאת: דורין

הנה תוצאות בדיקת דם לילדה, האם בעקבות התוצאות האלה ניתן לקבוע שיש ציליאק ולוותר על אנדוסקופיה והביופסיה ולהתחיל דיאטת גלוטן מבלי שהילדה תורדם ויעשו לה ביופסיה ? תודה מראש ANTIENDOMYSIAL ABS POSITIVE ANTI TTG(IGA) 54.20 AU/ML ( 0.00- 7.20) (.........)* Positive בדיקת אימות לסקר ANTI TTG+DGP (IGG+IGA) 186.00 U/ML ( 0.00- 40.00) (.........)* Positive בדיקת סקר לנוגדני צליאק

התוצאה תומכת כי מדובר בצליאק באשר לאנדוסקופיה יש לפנות לגסטרואנטרולוג ילדים

30/06/2016 | 02:10 | מאת: דורין

האם בעקבות תוצאות בדיקת הדם שבהודעה הקודמת ניתן לוותר על אנדוסקופיה והביופסיה ולהתחיל דיאטת גלוטן מבלי שהילדה תורדם ויעשו לה ביופסיה ?

04/07/2016 | 21:47 | מאת: דורין

הילדה מרגישה טוב וגם רופאת המשפחה מתפלאת על התוצאות. הלכנו לגסטרואנטרולוגית ילדים והיא אמרה לעשות ביופסיה. ואני שואלת - אם התוצאות של בדיקת הדם כאלה ברורות שמדובר בציליאק אז מדוע ללכת לכיוון של ביופסיה ולא להתחיל דיאטת גלוטן ?

04/07/2016 | 21:49 | מאת: דורין

שהתקבלו כלומר בכל הבדיקות היה תוצאות חיוביות לציליאק. נא תשובתכם מדוע צריך ביופסיה למרות התוצאות והאם אפשר לדלג על הביופסיה ולהתחיל עצמאית דיאטת גלוטן.

מנהלי פורום צליאק וקרוהן