צליאק וקרוהן ללא תסמינים חיצוניים

דיון מתוך פורום  צליאק וקרוהן

10/02/2015 | 16:24 | מאת: יובל

ב"ה הובחנתי לאחרונה כסובל מצליאק וקרוהן בו זמנית. ההבחנה היא לאחר ביופסיה. אינני סובל מן התסמינים הידועים וכל ברורים של צליאק. מה עלוולות להיות ההשלכות של חשיפה לגלוטן ברמות נמוכות?

צליאק יכול להיות ללא סימפטומים. הדיאטה היא המנעות מוחלטת מגלוטן. גם חשיפה בכמות קטנה לגלוטן יכולה לגרום נזק למעי. החשש כי לאורך זמן בצליאק לא מטופל , מלבד הנזקים הנגרמים משנית לחסרים בחומרים שלא נספגים , עולה הסיכון לממאירות מסוג לימפומה של המעי התשובות בפורום אינן מהוות חוות דעת רפואית או תחליף להתייעצות עם רופא / בדיקה רפואית מסודרת

מנהלי פורום צליאק וקרוהן