תוצאות בדיקה- לאחר דיאטה נטולת גלוטן- צליאק

דיון מתוך פורום  צליאק וקרוהן

05/12/2014 | 19:30 | מאת: מאיה

שלום רב, בני בן ה-7 אובחן עם צליאק לפני חצי שנה (ביופסיה). בדיקות הדם שלו היו אז: CELIAC SCREEN 70.7 U/ml TRANSGLUTAMINASE_IgA 4.89 AU/ml ENDOMYSIAL Ab Pos. 1:10 DEAM.GLIADIN.PEPT 41.40 AU עתה תוצאות הבדיקה הן: CELIAC SCREEN 26.2 U/ml TRANSGLUTAMINASE_IgA 1.79 AU/ml00 ENDOMYSIAL Ab Pos. 1:5 לא התקבל הגליאדין... מה המשמעות? האם זה אומר שישנה חשיפה סמויה לגלוטן? אני מבינה שיש שיפור, אך על פניו עדיין האנדומיזיל חיובי... אציין שישנו שיפור משמעותי בהרגשה הכללית, אך עדיין מדי פעם מופיעות אפטות בודדות (סבל מכך רבות טרם האבחון). גם ההמוגלובין והברזל חזרו לנורמה. תודה

שלום רב יתכן שקיימת חשיפה מסוימת לגלוטן אפשרות נוספת היא שהנוגדנים עדיין נמצאים בגוף מאחר שבמערכת החיסון יש "זכרון ארוך". יש להמשיך ולעשות את המיטב בשמירה על הדיאטה.

מנהלי פורום צליאק וקרוהן