פענוח בדיקות דם לצליאק

דיון מתוך פורום  צליאק וקרוהן

10/02/2014 | 10:32 | מאת: tlm9

היי, אני בת 27, מתלוננת על כאבי בטן בשנה האחרונה ( ללא היסטוריה של צליאק במשפחה). קיבלתי תוצאות לבדיקת דם: positive anti ttg (iga) 800 כשהנורמה היא 0.00- 7.20 בשבוע הבא אני עושה ביופסיה, אבל עדיין מודאגת מהרמה הגבוהה מאוד של הנוגדנים.. האם בוודאות זה צליאק? האם זו בדיקת הדם הכי מדויקת? אם כן, מדוע יש צורך בביופסיה? מדוע לא עשו לי בדיקת צליאק סקרין? תודה

ניתן להיעזר בקישור הבא http://www.celiac.org.il/ לפרטים נוספים מומלץ לפנות לייעוץ מסודר. התשובות בפורום אינן מהוות חוות דעת רפואית או תחליף להתייעצות עם רופא / בדיקה רפואית מסודרת

מנהלי פורום צליאק וקרוהן