צליאק?

דיון מתוך פורום  צליאק וקרוהן

16/10/2013 | 06:49 | מאת: ימית

שלום רב, בני עבר גסטרוסקופיה בחשד לצליאק.בדיקות הדם שלו לא הראו נוגדנים אך מכיוון שהוא סובל מתסמינים (אנמיה של ברזל ופריטין,כאבי בטן וכו') הגסטרולוג הפנה אותו לגסטרוסקופיה מה גם שקיים סיפור משפחתי (אני ואימי חולות צליאק).תוצאת הגסטרוסקופיה היתה: פרורי תרסריון עם מבנה סיסי שמור 2 פירורים מראים מעט בלוטות ע"י ברונר עם השטחה קלה של הסיסים,ריבוי קל של לימפוציטים אינטראפיתליאלים ודלקת כרונית.התמונה מעלה חשד אך אינה ספציפית לכרסת.דרושה קורלציה. אודה לך מאוד אם תוכל להגיד לי מה הדבר אומר.

באופן עקרוני בביופסיה של מטופלים אשר סובלים מצליאק ישנם מספר שינויים אפשריים אשר אינם בהכרח ייחודיים רק לצליאק, אלא קיימות אפשרויות נוספות ולכן מציינים לעיתים בתשובה כי השינויים אשר נצפים מעלים חשד אך אינם ספציפיים. מומלץ לפנות לייעוץ גסטרו מסודר. *התשובות בפורום אינן מהוות חוות דעת רפואית או תחליף להתייעצות עם רופא / בדיקה רפואית מסודרת

מנהלי פורום צליאק וקרוהן