אבחון צליאק לפי בדיקת דם

דיון מתוך פורום  צליאק וקרוהן

29/09/2013 | 15:25 | מאת: רות

לבן שלי, בן שלוש וחצי התגלה בבדיקת דם בבירור אנמיה: TRANSGLUTAMINASE IGA AB =90 קבענו תור לגסטורולוג ילדים, הבעיה היא שצריך לחכות הרבה זמן.. השאלה שלי היא האם בדיקה זו היא מאוד ספציפית לצליאק או שיתכןעוד מצבים בהם רמת הנוגדנים עולה? (היה לו עד לפני חודש הליקובקטר פילורי ולפני כחצי שנה זיהום בgiardia lambila" ברור לי שהאבחנה הסופית נקבעת עך פי הביופסיה,אך בגלל החששות שלי כרגע רציתי לדעת האם רוב הסיכויים שמדובר בצליאק או שאני יכולה עוד לקוות שיתכן שזה לא זה? תודה!

חשד גבוה לצליאק. ניתן להמתין בסבלנות לבדיקת רופא גסטרו. *התשובות בפורום אינן מהוות חוות דעת רפואית או תחליף להתייעצות עם רופא / בדיקה רפואית מסודרת

מנהלי פורום צליאק וקרוהן