האם תתכן טעות?

דיון מתוך פורום  צליאק וקרוהן

21/10/2012 | 20:46 | מאת: ריקי ליטמן

שלום ד"ר ביתנו בת 3 הראתה במשך תקופה חוסר תיאבון ולכן ערכנו לה בדיקת דם. הרופא התקשר ובישר ש99 אחוז זה ציליאק. בבדיקת דם כתוב כך: ANTI TTG IGA 346 ENDOMYSIAL IGA AB 1:5 חיובי בכייל עלי לציין שההמוגלובין תקין וכן כל יתר הדברים ולילדה אין כלל תלונות ותסמינים. במשפחתינו אין כלל חולי ציליאק חלק מהמשפחה נבדקו כבר ויצא שלילי. ושאלותי הן: האם הערך 346 אינו מוגזם? זה מראה על רמה גבוהה של ציליאק? התתיכן טעות בבדיקת דם? ומה הכוונה לבדיקות גנטיות? האם לדעתך כדאי לחזור על הבדיקת דם לפני הביופסיה? ושאלה אחרונה: לבעלי יצא בבדיקת דם ANTI TTG IGA 11.47האם זה תקין? תודה מראש וסליחה על ההצפה אני קצת מבולבלת.

הבדיקה של הבת מחשידה לצליאק. יש צורך בביופסית מעי דק. הבדיקה של הבעל- צריך לראות את הערכים במעבדה שמבוצע. ככל הנראה תקין * התשובות בפורום אינן מהוות חוות דעת רפואית או תחליף להתייעצות עם רופא

מנהלי פורום צליאק וקרוהן